Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Borůvkové knedlíky s tvarohem s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

500 g polohrubé mouky
230 ml mléka bez laktózy
½ kostky čerstvého droždí
1 lžička krystalového cukru
1 vejce
sůl
Náplň
400 g borůvek
150 g tvarohu bez laktózy
moučkový cukr (podle potřeby)

Popis

TIP 1: Ještě lépe budou ovocné knedlíky chutnat s máslem - zvolte to se sníženým obsahem laktózy.

TIP 2: Pokud připravíte ovocných knedlíků více než sníte, dejte je do mrazáku, kde vydrží několik týdnů.

TIP 3: Využijte sezónního ovoce a naplňte knedlíky také jahodami, švestkami nebo meruňkami.

Postup přípravy

1

Z mléka si oddělíme asi 100 ml a lehce ho ohřejeme. Mléko musí být vlažné, nikoliv horké. Do mléka vmícháme lžičku cukru a rozdrobené droždí tak, aby se obě suroviny v mléce rozpustily. Kvásek necháme vzejít na teplém místě.

2

Mouku prosejeme. Z prosáté mouky, kvásku, zbytku mléka, vajíčka a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme ho na teplé místo alespoň na jednu hodinu.

3

Těsto rozválíme a nakrájíme na větší čtverečky. Do středu každého čtverečku dáme několik borůvek a lžičku tvarohu, který jsme si smíchali dle chuti s moučkovým cukrem. Vypracujeme knedlíky, které necháme ještě 15 minut odležet.

4

Kynuté knedlíky vaříme v mírně osolené vodě přibližně 8 minut. Uvařené knedlíky hned propíchneme, aby unikla pára a knedlíky se nesrazily.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3