Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Ještě lépe budou ovocné knedlíky chutnat s máslem - zvolte to se sníženým obsahem laktózy.
TIP 2: Pokud připravíte ovocných knedlíků více než sníte, dejte je do mrazáku, kde vydrží několik týdnů.
TIP 3: Využijte sezónního ovoce a naplňte knedlíky také jahodami, švestkami nebo meruňkami.
Z mléka si oddělíme asi 100 ml a lehce ho ohřejeme. Mléko musí být vlažné, nikoliv horké. Do mléka vmícháme lžičku cukru a rozdrobené droždí tak, aby se obě suroviny v mléce rozpustily. Kvásek necháme vzejít na teplém místě.
Mouku prosejeme. Z prosáté mouky, kvásku, zbytku mléka, vajíčka a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme ho na teplé místo alespoň na jednu hodinu.
Těsto rozválíme a nakrájíme na větší čtverečky. Do středu každého čtverečku dáme několik borůvek a lžičku tvarohu, který jsme si smíchali dle chuti s moučkovým cukrem. Vypracujeme knedlíky, které necháme ještě 15 minut odležet.
Kynuté knedlíky vaříme v mírně osolené vodě přibližně 8 minut. Uvařené knedlíky hned propíchneme, aby unikla pára a knedlíky se nesrazily.