Borůvkové potěšení pro diabetiky

Ingredience

400 g polohrubé mouky

300 g bílého jogurtu

60 g práškového sladidla na pečení

50 ml oleje

2 balení vanilkového pudingu

1 prášek do pečiva

1 citron

3 žloutky

dvě hrsti borůvek

máslo na vymazání

mouka na vysypání

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme, aby byla buchta ještě nadýchanější. Citrón důkladně umyjeme a kůru nastrouháme. Poté ho rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu.

2

Prosátou mouku smícháme s citronovou kůrou, práškem do pečiva, pudingem a sladidlem. V misce vyšleháme žloutky s olejem. Směs spojíme se sypkými surovinami.

3

Poté přidáme citronovou šťávu a jogurt. Vše důkladně zamícháme, aby nám vznikla hladká hmota.

4

Do těsta nasypeme borůvky a opatrně promícháme. Připravíme si formu na koláč. Vymažeme ji máslem a vysypeme moukou.

5

Do formy nalijeme těsto. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a vyklopíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4