Borůvkové potěšení pro diabetiky

Ingredience

400 g polohrubé mouky
300 g bílého jogurtu
60 g práškového sladidla (na pečení)
50 ml slunečnicového oleje
2 balení vanilkového pudingu
1 balení prášku do pečiva
1 citron
3 vejce (žloutky)
2 hrsti borůvek
máslo (na vymazání)
hladká mouka (na vysypání)

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme, aby byla buchta ještě nadýchanější. Citrón důkladně umyjeme a kůru nastrouháme. Poté ho rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu.

2

Prosátou mouku smícháme s citronovou kůrou, práškem do pečiva, pudingem a sladidlem. V misce vyšleháme žloutky s olejem. Směs spojíme se sypkými surovinami.

3

Poté přidáme citronovou šťávu a jogurt. Vše důkladně zamícháme, aby nám vznikla hladká hmota.

4

Do těsta nasypeme borůvky a opatrně promícháme. Připravíme si formu na koláč. Vymažeme ji máslem a vysypeme moukou.

5

Do formy nalijeme těsto. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a vyklopíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3