Recepty Dezerty Nepečené Borůvkové tiramisu

Ingredience

5 vajec
5 lžíček krystalového cukru
500 g mascarpone
1 balení cukrářských piškotů
1 šálek kávy (silného espressa)
6 cl amaretta
125 g borůvek (čerstvých)
kakao (na posypání)

Postup přípravy

1

Žloutky ručně vyšleháme s cukrem a z bílků v druhé misce ušleháme sníh. Měl by v ní pevně držet, když ji obrátíme vzhůru nohama.

2

Do žloutků přidáme mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu přidáme sníh.

3

Piškoty namočíme do kávy smíchané s Amaretto. Namáčení je potřeba dělat rychle, aby se piškoty nerozmočili.

4

Ukládáme do formy nebo misek ve vrstvách - piškoty, krém, borůvky a znovu. Poslední vrstvu krému posypeme přes sítko kakaem a necháme na hodinku ztuhnout v lednici.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3