Recepty Dezerty Borůvkové tiramisu
Ingredience
5 vajíček
5 lžiček krystalového cukru
500 g mascarpone
1 balení cukrářských piškotů
šálek silného espressa
2 malé panáky Amaretta
125 g čerstvých borůvek
kakao na posypání
Postup přípravy
1
Žloutky ručně vyšleháme s cukrem a z bílků v druhé misce ušleháme sníh. Měl by v ní pevně držet, když ji obrátíme vzhůru nohama.
2
Do žloutků přidáme mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu přidáme sníh.
3
Piškoty namočíme do kávy smíchané s Amaretto. Namáčení je potřeba dělat rychle, aby se piškoty nerozmočili.
4
Ukládáme do formy nebo misek ve vrstvách - piškoty, krém, borůvky a znovu. Poslední vrstvu krému posypeme přes sítko kakaem a necháme na hodinku ztuhnout v lednici.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
před 2 měsíci
10 min.
Nápoje
před 2 měsíci
10 min.
Nápoje