Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do hlubší pánve nasypeme amarant a nasucho opékáme cca 5 minut. Po chvilce by nám měly kuličky amarantu začít praskat a bělat jako popcorn.
Do pánve přilijeme trošku vody a vsypeme třtinový cukr. Necháme zkaramelizovat, odstavíme z ohně a přikryjeme pokličkou.
Připravíme si dvě stejné skleničky. První vrstvu uděláme z bílého jogurtu, na tu přijde karamelový amarant, zase bílý jogurt, borůvky, nasekané mandle, bílý jogurt smíchaný se švestkovým sirupem, borůvky a nakonec zase mandle.
Takto připravený parfait necháme vychladit v lednici a podáváme studený.