Recepty Dezerty Nepečené Borůvkový parfait s amarantem

Ingredience

½ hrnku amarantu
1 lžíce třtinového cukru
2 řecké jogurty
4 lžíce mandlí (nahrubo nasekaných)
borůvky
švestkový sirup

Postup přípravy

1

Do hlubší pánve nasypeme amarant a nasucho opékáme cca 5 minut. Po chvilce by nám měly kuličky amarantu začít praskat a bělat jako popcorn.

2

Do pánve přilijeme trošku vody a vsypeme třtinový cukr. Necháme zkaramelizovat, odstavíme z ohně a přikryjeme pokličkou.

3

Připravíme si dvě stejné skleničky. První vrstvu uděláme z bílého jogurtu, na tu přijde karamelový amarant, zase bílý jogurt, borůvky, nasekané mandle, bílý jogurt smíchaný se švestkovým sirupem, borůvky a nakonec zase mandle.

4

Takto připravený parfait necháme vychladit v lednici a podáváme studený.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3