Recepty Polévky Bramboračka jak ji měl rád TGM v moderním pojetí

Ingredience

6 brambor
1 mrkev
1 celer
1 kořenová petržel
100 g kapusty
1 cibule
1 hrst hříbků (sušených)
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
2 lžíce slunečnicového oleje (slunečnicového)
3 stroužky česneku
1 špetka majoránky
1 špetka kmínu
mletý černý pepř
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy

1

Sušené houby namočíme do studené vody.

2

V hrnci rozpálíme olej, přidáme kořenovou zeleninu a cibuli pokrájenou na kostičky a opečeme dozlatova.

3

V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme si světlou jíšku. Rozředíme ji studenou vodou, povaříme 5 minut a přidáme do hrnce. Přidáme opečenou zeleninu, nakrouhanou kapustu, namočené sušené houby včetně vody, na kostičky pokrájené brambory, kmín a prolisovaný česnek.

4

Vaříme tak dlouho, až budou brambory a zelenina akorát na skus. Nakonec přidáme špetku majoránky a muškátového květu, osolíme, opepříme a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3