Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Domácí bramboračce se nic nevyrovná. Podlehněte chuti hub, brambor a koření i vy.
Nejprve si připravíme zeleninu. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky.
Do misky s vodou dáme máčet houby na 25 minut. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme k ní kořenovou zeleninu. Zamícháme a lehce orestujeme. Základ ochutíme kmínem.
Vše zalijeme houbami s vodou. Přidáme brambory, vývar, bobkový list, nové koření a polévku přivedeme k varu. Vaříme ji asi 20 až 30 minut, dokud není zelenina měkká.
Polévku doporučujeme zahustit poctivou jíškou. Máslo rozpustíme, zasypeme ho mouku, rozmícháme dohladka a jíšku odstavíme.
Jakmile je zelenina měkká, ochutíme polévku majoránkou, solí, pepřem a lisovaným česnekem.
Nakonec polévku zahustíme jíškou a promícháme. Necháme krátce povařit, přidáme na drobno nakrájenou petrželku a můžeme podávat.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.