Recepty Hlavní jídla Bramborák na plechu se slaninou

Ingredience

vepřové sádlo
700 g brambor
2 housky (starší)
3 vejce
mléko
celý kmín
150 g anglické slaniny
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Dvě starší housky si rozlámeme na větší kousky, necháme je dostatečně nasát mlékem a poté je položíme okapat na sítko. Mezitím než houstičky okapou, si připravíme brambory. Oloupeme je, nastrouháme na jemno, jako na klasický bramborák, dáme je do mísy posolíme aby nám rychleji pustily šťávu. Poté šťávu odlijeme, přidáme do brambor ještě trošku soli, pepř, kmín a žloutky a směs promícháme. Odkapané houstičky rozdrolíme na malinké kousky a přidáme k nastrouhaným bramborám. Ze zbylých bílků vyšleháme s trochou soli sníh a jemně jej vmícháme ke směsi. Takto připravené těsto rozprostřeme na velký plech, vymazaný sádlem a vysypaný strouhankou, poklademe jej po celém povrchu plátky slaniny a pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180–200°C po dobu 30 min.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3