Recepty Hlavní jídla Bramborák s vajíčkem

Ingredience

20 brambor (větších)
2 vejce
hladká mouka (3-5 lžic, záleží na typu brambor a natom, kolik pustí vody)
celý kmín
sůl
mletý černý pepř (trochu)
majoránka
2 vejce (na každý bramborák)

Postup přípravy

1

Připravit těsto na bramborák je velmi jednoduché, nejvíce času nám zabere oloupání a nastrouhání brambor na jemném struhadle. Poté k bramborám přidáme sůl, zbytek koření a vajíčka. Směs pořádně promícháme a podle množství vody, kterou nám brambory pustí, ji zahustíme moukou. Pak na rozpálenou pánev se sádlem rozprostřeme placku, kolem které po stranách rozlijeme rozšlehaná 2 vejce a smažíme, podle potřeby otočíme a osmahneme i z druhé strany. Můžeme podávat třeba s kečupem nebo letním rajčatovým salátem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3