Ingredience

20 brambor (větších)

2 vajíčka

mouka (3 - 5 lžic, záleží na typu brambor a tom kolik pustí vody)

kmín

sůl

pepře (trochu)

majoránka

Postup přípravy

1

Připravit těsto na bramborák je velmi jednoduché, nejvíce času nám zabere oloupání a nastrouhání brambor na jemném struhadle. Poté k bramborám přidáme sůl, zbytek koření a vajíčka. Směs pořádně promícháme a podle množství vody, kterou nám brambory pustí, ji zahustíme moukou. Rozpálíme si sádlo a každý bramborák osmažíme podle potřeby do křupava. Nesmíme zapomenout sádlo v průběhu smažení přidávat, aby se nám placky nepřipalovaly.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4