Recepty Polévky Bramborová polévka se sýrem a slaninou

Ingredience

1 kg brambor
6 plátků anglické slaniny
3 lžíce másla
40 g hladké mouky
1 cibule
3 stroužky česneku
1 l vody (nebo kuřecího vývaru)
500 ml mléka
160 ml smetany ke šlehání
160 ml zakysané smetany
2 jarní cibule (na ozdobu)
½ lžičky chilli papriček
sůl
mletý černý pepř
4 plátky anglické slaniny (na ozdobu)
100 g čedaru (nastrouhaného)

Postup přípravy

1

Šest plátků slaniny nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova ve velkém hrnci. Vložíme do misky, ale tuk ze slaniny necháme v hrnci.

2

Do hrnce přidáme máslo, očištěnou a nakrájenou cibuli a osmahneme tak, aby zesklovatěla. Přidáme česnek a smažíme další 3 minuty. Posypeme moukou a důkladně zamícháme.

3

Přidáme oloupané a nakrájené brambory a zbytek surovin kromě čedaru, mladé cibule, zakysané smetany a slaniny na ozdobu.

4

Vaříme na mírném plameni, dokud brambory nejsou úplně měkké. Odložíme stranou, rozmixujeme tyčovým mixérem, postavíme na plamen, přidáme zakysanou smetanu a znovu vaříme alespoň 15 minut.

5

Podáváme teplé s čedarem, osmaženou slaninou a mladou cibulí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3