Recepty Hlavní jídla S masem Bramborové knedlíky plněné masem s červeným zelím

Ingredience

5 brambor
2 vejce
50 g krupice
200 g hrubé mouky
100 g anglické slaniny
500 g uzené krkovice
2 cibule
1 svazek čerstvé petrželky
600 g červeného zelí (sterilovaného)
sůl
mletý černý pepř
krystalový cukr
bílý vinný ocet

Postup přípravy

1

Brambory uvaříme ve slupce, nejlépe den předem. Oloupanou cibuli, slaninu a uzené maso nakrájíme na drobné kostičky.

2

Nakrájenou slaninu opražíme na suché pánvi, přidáme cibuli a nakonec i uzené maso. Směs promícháme, jemně osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

3

Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, sůl, krupici a dobře promícháme. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto.

4

Z vypracovaného těsta vytvoříme váleček a postupně odkrajujeme kousky, které rukou zploštíme a doprostřed vložíme masovou směs. Konce těsta spojíme a vytvarujeme knedlíky.

5

Připravené knedlíky vaříme 10 až 15 minut v osolené vodě. Červené zelí vložíme do hrnce a lehce povaříme v nálevu, podle chuti můžeme přidat cukr, sůl a ocet.

6

Uvařené knedlíky vyjmeme z vodní lázně a podáváme s nadrobno nasekanou kudrnkou a prohřátým červeným zelím.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3