Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Brambory uvaříme ve slupce, nejlépe den předem. Oloupanou cibuli, slaninu a uzené maso nakrájíme na drobné kostičky.
Nakrájenou slaninu opražíme na suché pánvi, přidáme cibuli a nakonec i uzené maso. Směs promícháme, jemně osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, sůl, krupici a dobře promícháme. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto.
Z vypracovaného těsta vytvoříme váleček a postupně odkrajujeme kousky, které rukou zploštíme a doprostřed vložíme masovou směs. Konce těsta spojíme a vytvarujeme knedlíky.
Připravené knedlíky vaříme 10 až 15 minut v osolené vodě. Červené zelí vložíme do hrnce a lehce povaříme v nálevu, podle chuti můžeme přidat cukr, sůl a ocet.
Uvařené knedlíky vyjmeme z vodní lázně a podáváme s nadrobno nasekanou kudrnkou a prohřátým červeným zelím.