Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Uvaříme si brambory doměkka, poté je oloupeme a necháme vychladnout. Až budou studené, nastrouháme je na jemno, přidáme k nim špetku soli, prosátou hrubou mouku, krupici a vejce. Vypracujeme tužší těsto, které položíme na pomoučněný vál.
Těsto rozválíme na tenkou placku, zhruba půl centimetru vysokou. Nakrájíme ho na čtverečky velké cca 4x4 cm a poklademe na ně švestky, které jsme si předtím důkladně opláchli a osušili.
Švestky do těsta pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky. Vložíme je do vroucí osolené vody a hned zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu.
Vaříme na mírném ohni, dokud nevyplavou, poté je vyndáme a podáváme. Můžeme je polít máslem a pocukrovat, případně posypat nastrouhaným tvarohem.