Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Bramborové knedlíky

Ingredience

500 g brambor (typu B)
200 g hrubé mouky
1 vejce
sůl

Popis

TIP 1: Knedlík můžeme před vařením zabalit do potravinové fólie a uvařit v ní. Díky tomu se nám nerozpadne a bude hezky držet.

TIP 2 : Zbylé knedlíky, které hned nesníte, nakrájejte a dejte zmrazit. Příště se jistě budou hodit :)

Postup přípravy

1

Brambory uvaříme i se slupkou ve vroucí vodě do měkka. Jakmile jsou brambory hotové, necháme je vychladnout.

2

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme do připravené mísy na jemno. Smícháme je s moukou, vajíčkem a ochutíme špetkou soli.

3

Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme si ho na polovinu a z každé části vytvarujeme knedlík. Knedlíky necháme 10 minut odpočinout a mezitím si nalijeme vodu do hrnce a přivedeme ji k varu.

4

Připravené knedlíky dáme vařit na 10 minut, po této době je otočíme a vaříme dalších 10 minut.

5

Hotové knedlíky propíchnáme na několika místech párátkem, aby se nesrazily. Necháme chvíli vychladnout a podáváme jako přílohu k oblíbeným jídlům.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3