Recepty Hlavní jídla S masem Bramborové pusinky s dušeným hovězím masem

Ingredience

Bramborové pusinky:
1 kg brambor
125 ml smetany ke šlehání
4 vejce (jen žloutky)
2 vejce
50 g másla
1 lžička soli
mletý černý pepř
muškátový oříšek
Dušené hovězí maso:
1 kg hovězí pečeně
1 cibule
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej
voda (nebo vývar)

Postup přípravy

1

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme, vodu slijeme.

2

Brambory rozmačkáme, přidáme žloutky, máslo a polovinu soli, pepř, muškátový oříšek a ¾ smetany.

3

Směs vymícháme do hladkého pyré. Můžeme použít ruční šlehač.

4

Sáček na zdobení naplníme bramborovým pyré a na pečicí plech nastříkáme pusinky. Plech vložíme do lednice a necháme zchladit.

5

Troubu rozehřejeme na 190 °C. Rozšleháme celá vejce se zbytkem smetany. Vyjmeme plech z lednice a bramborové pusinky opatrně potřeme směsí vajec a smetany. Pečeme dozlatova.

6

1.Maso omyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájíme na plátky a opepříme. 2.Plátky opečeme na rozpálené pánvi z obou stran. Vyjmeme z pánve a necháme odpočinout stranou. 3.Nakrájíme očištěnou cibuli a opečeme ji na výpeku z masa. Přilijeme trošku horké vody a vaříme, dokud se voda neodpaří, poté přidáme maso. 4.Osolíme, přidáme horkou vodu nebo vývar tak, aby bylo maso ponořené. Hlídáme, abychom maso nepřipálili, a v případě potřeby podlijeme vodou nebo vývarem. Tip: Připravte nejdříve maso a až poté bramborové pusinky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3