Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Nestihli jste všechny škubánky sníst? Zkuste si z nich připravit placky. Stačí je jen opéct na sádle.
Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Ty dáme do osolené vody. Brambory vaříme do změknutí.
Z brambor slijeme polovinu vody a zasypeme je hrubou moukou. Obrácenou vařečkou v nich uděláme několik otvorů a necháme pod pokličkou pařit ještě dvacet minut.
Poté brambory rozšťoucháme a rozetřeme dohladka. Může to trvat i deset minut, než získají tu správnou konzistenci. Mezitím si necháme rozpustit máslo.
Lžíci vždy namočíme v rozpuštěném másle a vykrojíme nok ze škubánkové směsi. Na talíři škubánky ještě posypeme moučkovým cukrem a mákem.