Recepty Předkrmy Studené Bramborový salát s cizrnou

Ingredience

4 brambory (velké)
3 mrkve (velké, uvařené)
400 g cizrny ve slaném nálevu (bez nálevu cca 240 g)
1 hrst rozinek
1 hrst mandlí (nasekaných a nasucho opražených)
1 kelímek řeckého jogurtu
1 citron (šťáva z půlky)
1 lžička kari
½ lžičky sušeného česneku
1 snítek čerstvého libečku (petreželky nebo čerstvého koriandru)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí je oloupeme nakrájíme na kostičky. K bramborům přidáme na kostičky nakrájenou uvařenou mrkev, cizrnu, rozinky a opražené mandle.

2

V malé misce smícháme jogurt s kari, česnekem a citronovou šťávou. Takto ochucený jogurt vmícháme do salátu. Ochutíme solí a pepřem.

3

Nakonec vmícháme nasekanou bylinku a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3