Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Bramborový salát s domácím crème fraîche, hráškem, kukuřicí a čerstvými mrkvičkami

Ingredience

1 kg uvařených brambor ve slupce

3 mrkve

200 g sterilovaného hrášku

200 g sterilované kukuřice

1 menší cibule

Na crème fraîche:

500 ml smetany

2 lžíce podmáslí

Postup přípravy

1

V misce si smícháme smetanu s podmáslím, přikryjeme ji potravinovou folií a takto necháme stát při pokojové teplotě alespoň 24 hodin. Hotový crème fraîche skladujeme v lednici do té doby, než jej budeme potřebovat (maximálně však týden).

2

Mrkve si očistíme a uvaříme doměkka v mírně osolené vodě.

3

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a smícháme v míse s pokrájenými mrkvemi na kostičky, cibulí nadrobno, kukuřicí a hráškem.

4

Do základu bramborového salátu přidáme domácí crème fraîche a opatrně vše promícháme tak, aby se nám nepokazila textura surovin.

5

Salát můžeme podávat ihned nebo jej necháme do druhého dne vychladit v ledničce.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4