Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Bramborový salát s grilovaným tempehem

Ingredience

800 g brambor typu A

3 jarní cibulky

100 ml olivového oleje

200 g marinovaného tempehu

2 salátové okurky

80 g vlašských ořechů

sůl

pepř

Popis

TIP: Salát můžete dochutit i bílým jogurtem.

Postup přípravy

1

Očištěné brambory i se slupkou nakrájejte na plátky, dejte je do grilovacího tácku.

2

Přidejte nasekanou jarní cibulku, osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem.

3

Grilujte přibližně 20 minut, sem tam promíchejte.

4

Tempeh nakrájejte na menší plátky. Krátce je ze všech stran ogrilujte na tálu pokapaném troškou oleje, celkem asi 5 minut.

5

Hotové brambory smíchejte s okurkami nakrájenými na nudličky a ogrilovaným tempehem.

6

Salát dochuťte podle potřeby solí, pepřem a olivovým olejem.

7

Posypte ho nasucho orestovanými ořechy.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4