Recepty Saláty Bramborový salát s kysanou smetanou

Ingredience

1 kg brambor (uvařených ve slupce)
200 g nakládaného hrášku
3 mrkve (uvařené)
2 kořenové petržele (uvařené)
¾ celeru (uvařeného)
3 kyselé okurky (a 4 lžíce láku z okurek)
1 cibule (menší)
4 lžíce majonézy
4 lžíce zakysané smetany
2 lžíce dijonské hořčice
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Bramborový salát je nejlepší až druhý den, kdy se všechny jeho chutě spojí. Proto na to myslete, až ho budete připravovat k štědrovečerní večeři.

Postup přípravy

1

Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulku si nakrájíme nadrobno a okurky a kořenovou zeleninu na menší kostky. Hrášek si slijeme. Vše přendáme do mísy.

2

Brambory se zeleninou osolíme, opepříme a přidáme lák z okurek, hořčici, majonézu i kysanou smetanu. Vše důkladně promícháme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3