Recepty Hlavní jídla Brambory na grilu zapečené s cibulí a kousky bílé ryby
Ingredience
500 g brambor typu A
4 filety mořského vlka nebo tresky
4 lžíce hladké mouky na obalení ryby
4 stroužky česneku
6 šalotek
čerstvý tymián
4 lžíce olivového oleje
150 g čedaru
sůl
pepř
Popis

Tip: Čedar můžete nahradit i eidamem nebo parmazánem.

Postup přípravy
1
Umyté brambory i se slupkou nakrájejte na měsíčky nebo kolečka. Dejte je do grilovacího tácku nebo plecháčku.
2
Přidejte nakrájené a v mouce obalené filety ryby.
3
Přidejte celé stroužky lehce podrceného česneku, na plátky nakrájenou šalotku.
4
Osolte, opepřete, přidejte tymián a zakapejte olivovým olejem.
5
Přikryjte alobalem a grilujte 20 minut. Podle potřeby promíchejte.
6
Zasypte nastrouhaným sýrem a nechte ještě zapéct, asi 8 minut.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept