Recepty Hlavní jídla S masem Brambory zapečené s uzeným masem

Ingredience

750 g brambor

200 g uzeného masa ( třeba obraného z vařených žeber )

2 bílé papriky

1 velká cibule

300 g tvrdého sýru

3 vejce

100 ml mléka

tymián ( sušený nebo čerstvý )

mletá sladká paprika

pepř

sůl

olej

Postup přípravy

1

Brambory uvaříme ve slupce a poté oloupeme. Nakrájíme na plátky. Sýr nahrubo nastrouháme, vejce rozšleháme s mlékem a polovinou sýru a osolíme, opepříme.

2

Cibuli, maso a papriky nakrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme nejprve cibuli, pak přidáme maso s paprikami, osolíme, okořeníme a nepatrně podlijeme uzeným vývarem nebo vodou. Směs by se měla pouze trošku podusit, aby pustila chutě, nikoliv plavat. Dusíme max. 5 minut.

3

Na dno zapékací misky nebo pekáčku poklademe vrstvu brambor, osolíme, na ni rozprostřeme polovinu směsi, trochu sýru a vrstvy ještě jednou zopakujeme. Končíme vždy brambory navrch. Poté vše zalijeme vejci s mlékem a sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Zapékáme dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4