Recepty Dezerty Pečené Broskvový koláč plněný tvarohem

Ingredience

250 g hladké mouky
90 g krystalového cukru
140 g másla
1 vejce
1 citron (1 lžička kůry a šťávy)
1 špetka soli
máslo (na vymazání)
Tvarohová náplň
600 g polotučného tvarohu
1 balení vanilkového pudingu
60 g krystalového cukru
2 vejce
410 g broskví ve sladkém nálevu
50 ml mléka

Popis

Tip: Vyzkoušejte koláč také v jiné variantě a nahraďte broskve švestkami nebo meruňkami.

Postup přípravy

1

Máslo nakrájíme na plátky a necháme ho změknout. Hladkou mouku prosejeme a smícháme ji s cukrem a špetkou soli.

2

Do sypké směsi přidáme změklé máslo, citronovou kůru, citronovou šťávu a vajíčko. Rukama vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na tenký plát a vložíme ho do tukem vymazané formy na pečení. Těsto přitiskneme k okrajům a propíchneme ho vidličkou.

3

Do předehřáté trouby na 180 °C vložíme formu a pečeme 15 minut.

4

Než se nám těsto upeče, připravíme si tvarohovou náplň. Oddělíme žloutek od bílku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek smícháme s tvarohem, pudingem a cukrem. Přidáme trochu mléka a nakonec vmícháme sníh z bílků.

5

Broskve zbavíme nálevu a necháme je okapat.

6

Upečený korpus vyndáme z trouby, počkáme až vychladne a potřeme ho tvarohovou směsí. Na náplň poklademe půlky broskví.

7

Koláč dáme péct do trouby na dalších 15 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3