Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Jako základ použijte klasickou nebo olivovou ciabattu, obě chutnají skvěle!
Ciabattu nakrájíme natenké plátky, které poskládáme na pečicí papír a pokapeme olivovým olejem. Dáme je péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 180°C.
Připravíme si rajčatovou směs: rajče nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a rozmáčkneme tupou stranou nože a nasekáme nadrobno. Přidáme sůl a vetřeme ji do česneku. Petrželovou nať nasekáme, přidáme pár kapek citrónové šťávy, sůl, pepř a olivový olej. Vše důkladně promícháme.
Opečené ciabattky vyjmeme z trouby a můžeme zdobit.
Mozzarellu nakrájíme na plátky, připravíme si rajčata a poklademe na první ciabattu.
Druhý kousek posypeme strouhaným parmazánem a přidáme oblíbenou italskou šunku (báječně chutná prosciutto crudo nebo prosciutto di parma).
Na třetí ciabattu poklademe rajčatovou směs.
Mozzarellovo rajčatovou bruschettu ozdobíme čerstvou bazalkou.
Všechny kousky pokapeme olivovým olejem, bruchettu s rajčaty a mozzarellou můžeme dochutit krémovým balsamicem - stačí pár kapek.
Bruschetty servírujeme jako předkrm nebo chuťovku k vínu.