Recepty Předkrmy Studené Bruschetta na 3 způsoby: prosciutto, caprese a rajčatová

Ingredience

ciabatta
rajče
mozzarella
česnek
čerstvá bazalka
parmská šunka
parmazán
extra panenský olivový olej
citronová šťáva
čerstvá petrželka
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Jako základ použijte klasickou nebo olivovou ciabattu, obě chutnají skvěle!

Postup přípravy

1

Ciabattu nakrájíme natenké plátky, které poskládáme na pečicí papír a pokapeme olivovým olejem. Dáme je péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 180°C.

2

Připravíme si rajčatovou směs: rajče nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a rozmáčkneme tupou stranou nože a nasekáme nadrobno. Přidáme sůl a vetřeme ji do česneku. Petrželovou nať nasekáme, přidáme pár kapek citrónové šťávy, sůl, pepř a olivový olej. Vše důkladně promícháme.

3

Opečené ciabattky vyjmeme z trouby a můžeme zdobit.

4

Mozzarellu nakrájíme na plátky, připravíme si rajčata a poklademe na první ciabattu.

5

Druhý kousek posypeme strouhaným parmazánem a přidáme oblíbenou italskou šunku (báječně chutná prosciutto crudo nebo prosciutto di parma).

6

Na třetí ciabattu poklademe rajčatovou směs.

7

Mozzarellovo rajčatovou bruschettu ozdobíme čerstvou bazalkou.

8

Všechny kousky pokapeme olivovým olejem, bruchettu s rajčaty a mozzarellou můžeme dochutit krémovým balsamicem - stačí pár kapek.

9

Bruschetty servírujeme jako předkrm nebo chuťovku k vínu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3