Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Máslo vyndáme z lednice a nakrájíme na plátky, aby nám změklo.
Žloutky oddělíme od bílků. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh.
Do směsi mouky a prášku do pečiva přidáme citronovou kůru, která dodá bublanině krásnou vůni. Přilijeme mléko, vmícháme žloutkovou směs a nakonec do těsta vmícháme sníh z bílků.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Na plech položíme pečicí papír a nalijeme těsto. V mouce obalíme třešně, díky tomu nám neklesnou. Třešně rovnoměrně rozložíme do těsta a dáme péct do trouby na 25 minut.
Hotovou bublaninu necháme v troubě vychladnout a podáváme.