Bublanina
Autor
Nicol M.
Pardubice
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0
Autorův příběh
Bublanina je taková ta klasika babiček.. Letní sklizeň ovoce ze zahrady.. A co s ním? Vždy to snad padne na bublaninu.. Ať jsou to švestky, rybíz či meruňky.. A nejlepší na tom jsou přeci kraje a velká vrstva drobenky, o to byl vždy největší boj. Nyní dělávám často já, právě z ovoce, které vyfasuji od babičky, ale i tak, když přijedu k babičce na návštěvu, většinou je v létě bublanina :). Já tedy narozdíl od babičky, dělávám dvojitou dávku drobenky, pro ty naše mlsouny.
Ingredience
2 hrneček polohrubé mouky
2 vejce
1 hrneček cukru krupice
1 balíček prášku do pečiva
½ hrneček oleje
½ hrneček mléka
Autorův příběh
Bublanina je taková ta klasika babiček.. Letní sklizeň ovoce ze zahrady.. A co s ním? Vždy to snad padne na bublaninu.. Ať jsou to švestky, rybíz či meruňky.. A nejlepší na tom jsou přeci kraje a velká vrstva drobenky, o to byl vždy největší boj. Nyní dělávám často já, právě z ovoce, které vyfasuji od babičky, ale i tak, když přijedu k babičce na návštěvu, většinou je v létě bublanina :). Já tedy narozdíl od babičky, dělávám dvojitou dávku drobenky, pro ty naše mlsouny.
Postup přípravy
1
Vejce ušleháme s cukrem krupice. Dále postupně přidáváme do šlehacího robotu další ingredience - olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Mezi jednotlivými ingrediencemi necháme robot pracovat, ať se každá jednotlivá surovina může dostatečně promíchat.
2
Plech na pečení můžeme vyložit pečícím papírem nebo vymastit tukem a vysypat moukou. Já používám s oblibou dětskou krupičku. Pro změnu chuti i vůně můžeme plech vysypat i kokosovou moučkou.
3
Těsto nalijeme na plech a poklademe sezónním čerstvým ovocem, případně zavařeným či zmraženým. Na ovoce se nasype drobenka připravená z másla, polohrubé mouky a cukru moučka.
4
Pokládané ovoce může být jednodruhové, ale také směs. Nejchutnější jsou však meruňky. Nejčastěji však máme jablka ve všech možných formách, ty však ještě posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
5
Ovocnou buchtu pečeme v troubě při 175 °C do doby, dokud drobenka nezezlátne. Ovocnou buchtu s drobenkou po vychladnutí nakrájíme a podáváme s kávou ke svačině.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4