Recepty Saláty Bulgurový salát se svěží zeleninou

Ingredience

čerstvé červené papriky
½ žluté papriky
200 g bulguru
2 rajčata
½ okurky
3 lžičky citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
petrželka
čerstvý koriandr
sůl
mletý černý pepř
1 jarní cibule

Postup přípravy

1

Přivedeme si 1 litr vody k varu. Poté do ní vsypeme bulgur a vaříme 2 minuty. Vypneme plamen a bulgur necháme ve vodě ještě 15 minut dojít.

2

Žlutou papriku, 1/2 červené papriky, okurku a rajčata nakrájíme na opravdu velmi drobné kousky. Ty smícháme s bulgurem. Přidáme posekanou jarní cibulku, bylinky a osolíme a opepříme.

3

Bulgurový salát ochutíme citronovou šťávou, přimícháme olivový olej a můžeme začít servírovat. Červenou papriku rozpůlíme a vydlabeme semínka. Do každé půlky dáme trochu salátu. Můžeme dozdobit ještě zbývajícími bylinkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3