Recepty Hlavní jídla S masem Burger s avokádem

Ingredience

130 g mletého hovězího masa
1 lžíce slunečnicového oleje
½ avokáda (zralého)
2 cherry rajčata
1 lžíce limetkové šťávy
1 celozrnná houska (nebo hamburgerová houska)
½ červené cibule
1 lžíce tatarské omáčky
1 hrst hlávkového salátu (nakrájeného)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout.

2

Mezitím si připravíme avokádovou pomazánku. Avokádo rozmačkáme vidličkou, Přidáme na kostičky pokrájená rajčátka, osolíme, opepříme a dochutíme limetkovou šťávou.

3

Na pánvi rozehřejeme olej. Maso zprudka orestujeme z obou stran, necháme cca 5 minut odpočinout a poté až osolíme. Pokud je hezké počasí, opečeme ho na grilu.

4

Housku rozkrojíme na půlku a obě části opečeme z obou stran.

5

Na spodní díl namažeme Tatarskou omáčku Hellmann´s, naaranžujeme salát, položíme maso, několik tenkých nudliček červené cibule, navrstvíme avokádovou pomazánku a přiklopíme křupavým “víčkem” housky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3