Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Burgundské hovězí je jídlo, do kterého se musíte zamilovat na první pohled. Jen si představte kousky masa, které se rozpadají na jazyku, v omáčce tak dobré, že jakmile jednou ochutnáte, nepřestanete na ni už nikdy myslet.
TIP: K takto upravenému masu podávejte jako přílohu bramborovou kaši či celerové pyré.
Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Mrkev na špalíčky. Ve velkém hrnci si rozehřejeme olej a opečeme na něm pokrájenou slaninu. Vyndáme ji a na výpeku necháme zatáhnout pokrájenou kližku. Maso vyndáme.
Ve výpeku z masa a slaniny orestujeme cibuli a mrkev. Do hrnce vrátíme opět slaninu a maso. Zaprášíme moukou, osolíme, opepříme a chvilku podusíme.
Obsah hrnce zalijeme vínem, necháme odpařit alkohol a přilijeme vývar. Přidáme utřený česnek, rajčatový protlak, tymián a bobkový list. Zmírníme plamen a necháme 3 hodiny probublávat.
Mezitím si očistíme žampiony, větší pokrájíme, menší necháme vcelku. Rozehřejeme si na pánvi máslo. Na něm krátce orestujeme houby a cibulky.
Když je maso měkké, přidáme k němu cibulky a žampiony, krátce provaříme, dochutíme a můžeme podávat.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.