Recepty Hlavní jídla S masem Burgundské hovězí

Ingredience

120 g anglické slaniny

750 g hovězí kližky

3 lžíce olivového oleje

500 ml červeného vína

400 ml hovězího vývaru

1 lžíce másla

1 utřený česnek

1 lžíce rajčatového protlaku

3 střední mrkve

1 cibule

10 malých cibulek

300 g žampionů

2 lžíce hladké mouky

1 stroužek česneku

1 větvička tymiánu

1 bobkový list

sůl

pepř

Popis

TIP: K takto upravenému masu podávejte jako přílohu bramborovou kaši či celerové pyré.

Postup přípravy

1

Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Mrkev na špalíčky. Ve velkém hrnci si rozehřejeme olej a opečeme na něm pokrájenou slaninu. Vyndáme ji a na výpeku necháme zatáhnout pokrájenou kližku. Maso vyndáme.

2

Ve výpeku z masa a slaniny orestujeme cibuli a mrkev. Do hrnce vrátíme opět slaninu a maso. Zaprášíme moukou, osolíme, opepříme a chvilku podusíme.

3

Obsah hrnce zalijeme vínem, necháme odpařit alkohol a přilijeme vývar. Přidáme utřený česnek, rajčatový protlak, tymián a bobkový list. Zmírníme plamen a necháme 3 hodiny probublávat.

4

Mezitím si očistíme žampiony, větší pokrájíme, menší necháme vcelku. Rozehřejeme si na pánvi máslo. Na něm krátce orestujeme houby a cibulky.

5

Když je maso měkké, přidáme k němu cibulky a žampiony, krátce provaříme, dochutíme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 16. 10. od 8:00 do 22. 10. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/34_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4