Recepty Hlavní jídla S masem Burritos plněné směsí mletého masa a červenými fazolemi

Ingredience

500 g mletého hovězího masa
100 g rajčatové omáčky
50 g čedaru (strouhaného)
4 tortilly
1 stroužek česneku
chilli pasta (podle chuti)
sušené oregano
mletý kmín
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Na rozpálenou pánev nalijeme kapku oleje a orestujeme hovězí maso. Vařečkou směs oddělujeme od sebe a mícháme.

2

Jakmile je maso osmažené, zalijeme ho rajčatovou omáčkou. Omáčce dodáme trochu pikantní chuti díky chilli pastě, pokud však pálivým jídlům nefandíte, klidně ji vynechejte.

3

Směs dusíme asi 10 minut. Mezitím si nastrouháme sýr, oloupeme česnek a fazole zbavíme nálevu. Směs ochutíme lisovaným česnekem, podle chuti přidáme oregano, kmín, pepř a sůl.

4

Do omáčky vmícháme sýr a fazole. Ještě krátce povaříme, aby se sýr rozpustil. Na druhé pánvi na sucho opražíme tortilly.

5

Hotovou směs necháme chvíli vychladnout. Tortilly naplníme směsí, zabalíme a hned podáváme, dokud je pokrm teplý.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3