Recepty Polévky Buřtguláš s krupicovými noky

Ingredience

2 cibule
4 špekáčky (buřty)
4 brambory (typu B)
1 lžíce mleté papriky
1 stroužek česneku
2 lžíce majoránky
1 l hovězího bujónu
3 vejce
Na noky
1 vejce
500 ml mléka
1 špetka soli
100 g krupice

Postup přípravy

1

Cibulku a česnek nasekejte a orestujte na řepkovém oleji.

2

Přidejte a orestujte na kostičky nakrájené buřty.

3

Odstavte a zaprašte paprikou, přidejte na kostičky nakrájené brambory. Zalijte vývarem a nechte vařit do změknutí brambor, asi 20 minut.

4

Noky si připravte zvlášť v hrnečku: Rozklepněte vejce, přidejte mléko a sůl. Krupici přidávejte postupně do takové hustoty těsta, aby se noky v polévce nerozpadly.

5

Noky tvarujte lžičkou a vkládejte je do vroucí polévky, vařte dalších 10 minut.

6

Nakonec přidejte na kostičky nakrájené natvrdo uvařené vejce.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3