Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Hořkou čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Vajíčka důkladně rozšleháme společně s cukrem. Jakmile se cukr dobře spojí s vajíčky, přidáme teplou čokoládu a a mouku, vše promícháme.
Základem francouzského dezertu je pečení. Troubu si předehřejeme na 190°C. Připravíme si formičky na fondant, které vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Hotové čokoládové těsto nalijeme do formiček. Těsto lijeme pouze do poloviny výšky formiček. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut.
Než bude moučník hotový, připravíme si omáčku. Na omáčku je důležitá kvalitní čokoláda, proto zvolte hořkou čokoládu Tesco finest, která obsahuje 85% kakaa.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme víno a cukr. Vše promícháme
Po deseti minutách pečení fondant vyndáme a co nejdříve jej vyklopíme z formy. Podáváme ihned i s omáčkou. K moučníku se výborně hodí kvalitní čaj. Zkuste výborný černý čaj Tesco finest English Breakfast.