Recepty Dezerty Pečené Čaj o páté s čokoládovým fondantem

Ingredience

60 g hladké mouky
3 vejce
100 g másla
100 g krupicového cukru
100 g hořké čokolády (s 85% kakaa)
máslo (na vymazání formy)
hladká mouka (na vysypání formy)
Na omáčku
2 lžíce krystalového cukru
2 lžíce červeného vína
50 g hořké čokolády (s 85% kakaa)
Čaj
černý čaj

Postup přípravy

1

Hořkou čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Vajíčka důkladně rozšleháme společně s cukrem. Jakmile se cukr dobře spojí s vajíčky, přidáme teplou čokoládu a a mouku, vše promícháme.

2

Základem francouzského dezertu je pečení. Troubu si předehřejeme na 190°C. Připravíme si formičky na fondant, které vymažeme máslem a vysypeme moukou.

3

Hotové čokoládové těsto nalijeme do formiček. Těsto lijeme pouze do poloviny výšky formiček. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut.

4

Než bude moučník hotový, připravíme si omáčku. Na omáčku je důležitá kvalitní čokoláda, proto zvolte hořkou čokoládu Tesco finest, která obsahuje 85% kakaa.

5

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme víno a cukr. Vše promícháme

6

Po deseti minutách pečení fondant vyndáme a co nejdříve jej vyklopíme z formy. Podáváme ihned i s omáčkou. K moučníku se výborně hodí kvalitní čaj. Zkuste výborný černý čaj Tesco finest English Breakfast.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3