Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Špenát necháme rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobno. Česnek pomocí nože rozdrtíme a nakrájíme na drobno.
Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme česnek a nakonec špenát. Dobře promícháme, osolíme a opepříme. Špenát odstavíme z plotny.
Smetanu vyšleháme s vajíčky, ochutíme ji muškátovým oříškem a lístečky tymiánu. Do smetany vmícháme strouhaný sýr.
Vše nalijeme do špenátu a promícháme. Nakonec přidáme ricottu a zamícháme. Vznikne nám hustá náplň.
Připravíme si hrnec na bešamelovou omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, do másla nasypeme mouku a důkladně promícháme, abychom vytvořili velmi hladkou jíšku bez hrudek.
Za stálého míchání přilijeme po částech smetanu a mléko. Důkladně mícháme, aby se jíška spojila s mlékem a smetanou. Omáčku ochutíme bobkovým listem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Vaříme, dokud se omáčka nezahustí. Z hotové omáčky vyndáme bobkový list.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Nachystáme si zapékací misku. Těstoviny naplníme špenátovou směsí a poklademe je vedle sebe do zapékací misky. Těstoviny zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme strouhaným parmazánem.
Těstoviny zakryjeme alobalem, aby nezačal sýr příliš brzo hnědnout a těstoviny byly měkké. Těstoviny pečeme v troubě 45 minut. Na posledních 15 minut sundáme alobal. Hotové těstoviny propíchneme vidličkou, abychom zjistili, zda jsou měkké.