Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Cannelloni plněné ricottou a špenátem

Ingredience

250 g těstoviny cannelloni
40 g parmazánu
Náplň
150 g ricotty
300 g mraženého špenátu
30 g parmazánu
20 ml smetany ke šlehání
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce másla
1 špetka muškátového oříšku
1 snítek čerstvého tymiánu
2 vejce
sůl
mletý černý pepř
extra panenský olivový olej
Bešamelová omáčka
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
180 ml mléka
180 ml smetany na vaření
1 bobkový list
1 špetka muškátového oříšku
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Špenát necháme rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobno. Česnek pomocí nože rozdrtíme a nakrájíme na drobno.

2

Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme česnek a nakonec špenát. Dobře promícháme, osolíme a opepříme. Špenát odstavíme z plotny.

3

Smetanu vyšleháme s vajíčky, ochutíme ji muškátovým oříškem a lístečky tymiánu. Do smetany vmícháme strouhaný sýr.

4

Vše nalijeme do špenátu a promícháme. Nakonec přidáme ricottu a zamícháme. Vznikne nám hustá náplň.

5

Připravíme si hrnec na bešamelovou omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, do másla nasypeme mouku a důkladně promícháme, abychom vytvořili velmi hladkou jíšku bez hrudek.

6

Za stálého míchání přilijeme po částech smetanu a mléko. Důkladně mícháme, aby se jíška spojila s mlékem a smetanou. Omáčku ochutíme bobkovým listem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Vaříme, dokud se omáčka nezahustí. Z hotové omáčky vyndáme bobkový list.

7

Troubu předehřejeme na 200 °C. Nachystáme si zapékací misku. Těstoviny naplníme špenátovou směsí a poklademe je vedle sebe do zapékací misky. Těstoviny zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme strouhaným parmazánem.

8

Těstoviny zakryjeme alobalem, aby nezačal sýr příliš brzo hnědnout a těstoviny byly měkké. Těstoviny pečeme v troubě 45 minut. Na posledních 15 minut sundáme alobal. Hotové těstoviny propíchneme vidličkou, abychom zjistili, zda jsou měkké.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3