Recepty Dezerty Pečené Cappuccino tartaletky

Ingredience

Těsto
200 g hladké mouky
140 g másla
100 g krupicového cukru
10 g kakaa
1 vejce
50 g mandlových plátků (jemně nasekaných)
1 lžička vanilkového aromatu
Mascarpone krém
250 g mascarpone
1 lžička instantní kávy (zalitá 50 ml horké vody)
2 lžíce moučkového cukru
Čokoládová ganache
250 g čokolády
350 ml smetany ke šlehání
1 vrchovatá lžička instantní kávy

Postup přípravy

1

Máslo a cukr vyšleháme do pěny, přidáme vajíčko s vanilkou. Postupně přisypáváme mouku s kakaem.

2

Těsto dáme alespoň na 30 minut do lednice. Poté těsto vyválíme a vtlačíme do formiček na tartaletky.

3

Dno propíchneme vidličkou a dáme do mrazáku na 15 minut.

4

Mezitím troubu předehřejeme na 180°C. Po vyndání korpusů z mrazáku pečeme přibližně 20 minut. Necháme zcela vychladnout.

5

Kávu s cukrem zalijeme 50 ml horké vody. Až je káva studená, zamícháme do mascarpone a vzniklým krémem potřeme dno tartaletek.

6

Smetanu ( 200 ml ) přivedeme k varu, nasypeme k ní čokoládu a mícháme dohladka. Přidáme lžičku kávy.

7

V míse si vyšleháme smetanu ( 150 ml ). Když je čokoládová směs vychladlá, vmícháme zlehka šlehačku a vše dáme na půl hodiny ztuhnout do mrazáku.

8

Čokoládovou ganache dáme do cukrářského sáčku a zdobíme tartaletky. Skladujeme v lednici.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3