Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Droždí rozdrobte do hrníčku. Promíchejte ho se dvěma lžícemi vlažné vody a zasypte dvěma lžícemi mouky.
Vznikne těstíčko, ze kterého v teple asi za 5 minut vzejde kvásek.
Kvásek vmíchejte ke zbytku mouky, vody, přidejte sůl, med, olivový olej, semínka a ořechy.
Zadělejte těsto, přikryjte ho utěrkou a nechte v teple kynout aspoň 40 minut.
Poté těsto znovu propracujte a vytvořte z něj pecen chleba.
Chléb shora nakrojte do kříže, přikryjte ho utěrkou a opět nechte kynout, stačí už jen 20 minut.
Bochník potřete vodou a pečte ho v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, asi 30 minut.