Cereální muffiny s karobem

Ingredience

4 vejce
1 špetka soli
150 ml javorového sirupu
100 ml řepkového oleje
100 g ovesných vloček
200 g polohrubé špaldové mouky
1 balení prášku do pečiva (bez fosfátů)
5 lžic světlého karobu (lze nahradit kakaem)
250 ml polotučného mléka
100 g hořké čokolády

Popis

Tip: Do těsta můžete místo vloček přidat kokos.

Postup přípravy

1

Nachystejte si dvě misky. Oddělte do nich bílky a žloutky z vajíček.

2

Do směsi bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh.

3

Do mísy ke žloutkům přidejte javorový sirup, olej a směs promíchejte.

4

Ovesné vločky nasekejte nahrubo a přidejte je do misky se žloutky. Přisypte také mouku, prášek do pečiva a karob nebo kakao. Promíchejte.

5

Do této směsi vlijte vlažné mléko a opatrně vmíchejte sníh. Pro bezlaktózovou variantu muffinů můžete použít mandlové nebo rýžové mléko.

6

Nakonec přidejte čokoládu nalámanou na kostičky.

7

Směs dejte do košíčků na muffiny. Ozdobte je vločkami a čokoládou.

8

Pečte ve středně vyhřáté troubě při 180 °C asi 25 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3