Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Červené rizoto s kořenovou zeleninou a sušenými hřiby

Ingredience

1 hrnek červené rýže
2 hrnky vody
1 zeleninový bujón (bez glutamanu)
1 hrst hříbků (sušených)
1 mrkev (oranžová)
1 mrkev (žlutá)
1 šalotka
1 celer (kousek)
2 lžíce másla (přepuštěného nebo klasického)
1 citron (2 lžíce šťávy)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Rýži zalijeme vodou a přivedeme k varu. Rýži ochutíme zeleninovým bujónem a vaříme 40 až 50 minut. Červená rýže se vaří déle než bílá.

2

Do rýže přidáme hrst nasekaných sušených hříbků, promícháme a necháme dojít. Rizoto by mělo být vláčné, ne příliš suché, proto nesmíme nechat vypařit všechnu vodu. Pokud je třeba, přilijte vodu před dovařování.

3

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Máslo necháme rozpustit a nejdříve osmažíme šalotku a následně přidáme ostatní zeleninu.

4

Vše ochutíme solí, pepřem a pokapeme citronovou šťávou. Zeleninu odstavíme. Podáváme tak, že nejprve dáme houbové rizoto z červené rýže a pak na to zeleninu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3