Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Rýži zalijeme vodou a přivedeme k varu. Rýži ochutíme zeleninovým bujónem a vaříme 40 až 50 minut. Červená rýže se vaří déle než bílá.
Do rýže přidáme hrst nasekaných sušených hříbků, promícháme a necháme dojít. Rizoto by mělo být vláčné, ne příliš suché, proto nesmíme nechat vypařit všechnu vodu. Pokud je třeba, přilijte vodu před dovařování.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Máslo necháme rozpustit a nejdříve osmažíme šalotku a následně přidáme ostatní zeleninu.
Vše ochutíme solí, pepřem a pokapeme citronovou šťávou. Zeleninu odstavíme. Podáváme tak, že nejprve dáme houbové rizoto z červené rýže a pak na to zeleninu.