Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve smícháme hovězí a vepřové mleté maso dohromady. Přidáme čtyři stroužky nasekaného česneku, trochu pokrájené petrželky, dvě lžičky jedlé sody a okořeníme uzenou paprikou. Přidáme vajíčko, opepříme a osolíme.
Celou směs ručně promícháme. Přidáme perlivou vodu a znovu promícháme.
Směs rozdělíme na zhruba 15 kousků, ze kterých vytvarujeme válečky. Hotové čevabčiči dáme na plech, přikryjeme folií a necháme dvě hodiny odpočinout.
Mezitím si připravíme ajvar. Na předehřátý gril dáme papriky a lilek, který podélně rozpůlíme. Dále na gril přidáme neoloupanou paličku česneku. To vše grilujeme přibližne 30 minut, dokud nemá paprika načernalou a měkkou slupku.
Poté dáme pouze papriku do misky a přikrejeme folií, aby se nám zapařila a mohli jsme lehce odloupnout slupku.
Oloupané papriky nakrájíme na plátky, lžící vydlabeme vnitřek lilku, přidáme vyloupaný česnek s nasekanou petrželkou a vše promícháme v misce. Celou směs ještě nadrobno nasekáme, osolíme a opepříme. Pokapeme trochou olivového oleje a pár kapkami citronu. Nakonec přidáme zálivku s česnekem a chilli.
Čevabčiči dáme na gril a necháme grilovat. Jakmile bude hotové, přidáme pita chléb a necháme minutu prohřát.
Servírujeme společně s ajvarem, zakysanou smetanou a pita chlebem. Můžeme ještě ozdobit nakrájenou cibilí, nakládanými papričkami a petrželkou.