Recepty Hlavní jídla S masem Čevabčiči s ajvarem

Ingredience

750 g mletého hovězího masa (kvalitního)
400 g mletého vepřového masa
1 palice česneku (malá)
4 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky uzené
1 vejce (velké, z volného výběhu)
150 ml perlivé vody
olivový olej
6 čerstvých červených paprik
2 lilky
1 svazek čerstvé petrželky (hladkolisté)
2 citrony
dresink s extra panenským olivovým olejem s chilli a příchutí česneku
1 cibule
6 pita placek
nakládaná chilli paprička (guindilla)
zakysaná smetana

Postup přípravy

1

Nejprve smícháme hovězí a vepřové mleté maso dohromady. Přidáme čtyři stroužky nasekaného česneku, trochu pokrájené petrželky, dvě lžičky jedlé sody a okořeníme uzenou paprikou. Přidáme vajíčko, opepříme a osolíme.

2

Celou směs ručně promícháme. Přidáme perlivou vodu a znovu promícháme.

3

Směs rozdělíme na zhruba 15 kousků, ze kterých vytvarujeme válečky. Hotové čevabčiči dáme na plech, přikryjeme folií a necháme dvě hodiny odpočinout.

4

Mezitím si připravíme ajvar. Na předehřátý gril dáme papriky a lilek, který podélně rozpůlíme. Dále na gril přidáme neoloupanou paličku česneku. To vše grilujeme přibližne 30 minut, dokud nemá paprika načernalou a měkkou slupku.

5

Poté dáme pouze papriku do misky a přikrejeme folií, aby se nám zapařila a mohli jsme lehce odloupnout slupku.

6

Oloupané papriky nakrájíme na plátky, lžící vydlabeme vnitřek lilku, přidáme vyloupaný česnek s nasekanou petrželkou a vše promícháme v misce. Celou směs ještě nadrobno nasekáme, osolíme a opepříme. Pokapeme trochou olivového oleje a pár kapkami citronu. Nakonec přidáme zálivku s česnekem a chilli.

7

Čevabčiči dáme na gril a necháme grilovat. Jakmile bude hotové, přidáme pita chléb a necháme minutu prohřát.

8

Servírujeme společně s ajvarem, zakysanou smetanou a pita chlebem. Můžeme ještě ozdobit nakrájenou cibilí, nakládanými papričkami a petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3