Recepty Dezerty Nepečené Cheesecake s hroznovým vínem a bez pečení

Ingredience

300 gramů máslové sušenky

190 gramů rozpuštěného másla

160 gramů ricotta (nebo jiného podobného sýra)

130 mililitrů šlehačka

3 lžičky moučkového cukru

1 lžička likér (na dochucení)

1 lžíce soli

kůra z 1 citronu

bílé hrozny

červené hrozny

forma na pečení (o průměru 22 cm)

Postup přípravy

1

Dáme sušenky do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Rozdrcené sušenky pak umístíme do velké mísy.

2

Přidáme rozpuštěné a stále horké máslo s kůrou z citronu. Pořádně promícháme dohromady tak, aby sušenky s máslem tvořily směs.

3

Vyložíme formu na koláč pečicím papírem a dno pokryjeme směsí ze sušenek a másla. Necháme tuhnout v lednici po dobu 4–6 hodin.

4

Připravíme krém. Zkombinujeme ricottu nebo jiný podobný sýr s cukrem a likérem. Ušleháme šlehačku a přidáme ji do náplně. Jemně promícháme.

5

První vrstvu hroznů umístíme na základ ze sušenek, pokryjeme polovinou krému, na tu přidáme další hrozny a pokryjeme druhou polovinou krému.

6

Ozdobíme vršek dortu zbytkem hroznů a necháme chladnout po dobu alespoň 4 hodin, ideálně přes noc.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4