Ideální letní dezert není moc sladký, ale hlavně je chladivý a osvěžující. A také ho můžete připravit bez pečení! Tak přesně takový je tento cheesecake s hroznem.
300 gramů máslové sušenky
190 gramů rozpuštěného másla
160 gramů ricotta (nebo jiného podobného sýra)
130 mililitrů šlehačka
3 lžičky moučkového cukru
1 lžička likér (na dochucení)
1 lžíce soli
kůra z 1 citronu
bílé hrozny
červené hrozny
forma na pečení (o průměru 22 cm)
Dáme sušenky do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Rozdrcené sušenky pak umístíme do velké mísy.
Přidáme rozpuštěné a stále horké máslo s kůrou z citronu. Pořádně promícháme dohromady tak, aby sušenky s máslem tvořily směs.
Vyložíme formu na koláč pečicím papírem a dno pokryjeme směsí ze sušenek a másla. Necháme tuhnout v lednici po dobu 4–6 hodin.
Připravíme krém. Zkombinujeme ricottu nebo jiný podobný sýr s cukrem a likérem. Ušleháme šlehačku a přidáme ji do náplně. Jemně promícháme.
První vrstvu hroznů umístíme na základ ze sušenek, pokryjeme polovinou krému, na tu přidáme další hrozny a pokryjeme druhou polovinou krému.
Ozdobíme vršek dortu zbytkem hroznů a necháme chladnout po dobu alespoň 4 hodin, ideálně přes noc.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.