Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Máme pro vás tip na skvělý recept na gril bez lepku. Bezlepkový chicken burger v domácí briošce musíte vyzkoušet.
Mouku prosejeme, aby nám těsto lépe kynulo. Smícháme ho se solí, olivovým olejem a sušeným droždím. Ke směsi přilijeme vlažnou vodu.
Vypracujeme hladké vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme ho na teplé místo kynout.
Z vykynutého těsta vytvarujeme bulky. Aby se nám s nimi lépe pracovalo, navlhčíme si dlaně vodou.
Briošky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a zakryjeme je utěrkou. Necháme je ještě 15 minut kynout.
Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C. Briošky potřeme žloutkem a dáme je péct do trouby na 20 minut.
Hotové briošky necháme vychladnout. Na pánvi osmažíme kuřecí řízky. Briošku rozřízneme a potřeme obě půlky majonézou.
Na spodní bulku položíme list salátu, kuřecí řízek, plátky rajčete a rukolu. Vše zakryjeme druhou půlkou bulky a podáváme.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.