Recepty Hlavní jídla Chicken burger v domácí briošce bez lepku
Ingredience
1 balení kuřecích řízků bez lepku
4 lžíce majonézy s česnekem
4 listy hlávkového salátu
4 rajčata
olej
Domácí brioška
300 g bezlepkové mouky
250 ml vlažné vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
7 g sušeného droždí
žloutek na potření
Postup přípravy
1
Mouku prosejeme, aby nám těsto lépe kynulo. Smícháme ho se solí, olivovým olejem a sušeným droždím. Ke směsi přilijeme vlažnou vodu.
2
Vypracujeme hladké vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme ho na teplé místo kynout.
3
Z vykynutého těsta vytvarujeme bulky. Aby se nám s nimi lépe pracovalo, navlhčíme si dlaně vodou.
4
Briošky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a zakryjeme je utěrkou. Necháme je ještě 15 minut kynout.
5
Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C. Briošky potřeme žloutkem a dáme je péct do trouby na 20 minut.
6
Hotové briošky necháme vychladnout. Na pánvi osmažíme kuřecí řízky. Briošku rozřízneme a potřeme obě půlky majonézou.
7
Na spodní bulku položíme list salátu, kuřecí řízek, plátky rajčete a rukolu. Vše zakryjeme druhou půlkou bulky a podáváme.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci