Ingredience

2 cibule (střední)
3 stroužky česneku
1 pórek (střední)
1 chilli paprička (červená)
2 polévkové lžíce rajčatového pyré
250 g hnědé čočky (nebo zelené)
250 g červené čočky
800 g červených fazolí (sterilovaných)
800 g rajčat (čerstvých nebo sterilovaných)
1.2 l zeleninového bujónu
římský kmín mletý
mletý koriandr
mletá paprika uzená
sušené oregano
1 mletá skořice (nebo půl svitku)
muškátový oříšek
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Nadrobno nakrájíme cibuli, česnek, pórek a chilli papričku. Nejprve orestujeme cibuli s pórkem a pak přihodíme chilli papričku s česnekem. Přidejte koření, bylinky, rajčatové pyré a podlijte vývarem. Vmíchejte obě čočky, rajčata, osolte a opepřete. Uveďte do varu a vařte na mírném ohni.

2

Občas dolijte podle potřeby vývar. Červená čočka se rozvaří a vše nám krásně zahustí. Když je čočka měkká, přidáme okapané fazole, prohřejeme a dochutíme.

3

Pokud byste měli rajčata dost kyselá, můžete malinko přisladit špetkou cukru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3