Ingredience

2 střední cibule

3 stroužky česneku

1 střední pórek

1 červená chilli paprička

2 polévkové lžíce rajčatového pyré

250 g čočky ( hnědé nebo zelené )

250 g červené čočky

800 g sterilovaných červených fazolí

800 g rajčat, čerstvých nebo sterilovaných

1,2 l vývaru

mletý římský kmín

mletý koriandr

uzená paprika

sušené oregáno

1 kávová lžíce skořice nebo půl svitku

muškátový oříšek

čerstvě mletý pepř

sůl

Postup přípravy

1

Nadrobno nakrájíme cibuli, česnek, pórek a chilli papričku. Nejprve orestujeme cibuli s pórkem a pak přihodíme chilli papričku s česnekem. Přidejte koření, bylinky, rajčatové pyré a podlijte vývarem. Vmíchejte obě čočky, rajčata, osolte a opepřete. Uveďte do varu a vařte na mírném ohni.

2

Občas dolijte podle potřeby vývar. Červená čočka se rozvaří a vše nám krásně zahustí. Když je čočka měkká, přidáme okapané fazole, prohřejeme a dochutíme.

3

Pokud byste měli rajčata dost kyselá, můžete malinko přisladit špetkou cukru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4