Recepty Předkrmy Chléb bez hnětení

Ingredience

3 hrnky hladké mouky (nebo 2 hrnečky hladké a 1 hrneček žitné)
2 lžičky sušeného droždí
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu (drcený, podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky...)
hrnky vody (nalijeme do zamíchané směsi)

Postup přípravy

1

Suroviny zamícháme a nalijeme 1,5 hrnku vody. Přikryjeme utěrkou a necháme 8 až 12 hodin kynout. Těsto vyndáme na pomoučený vál a pomocí gumové stěrky jej roztaháme naplacku 2 - 4 cm tlustou. Necháme 15 minut odpočinout.

2

Těsto přeložíme na třetiny zvrchu a zespodu a na třetiny zprava a zleva. Necháme 30min zakryté utěrkou odpočívat. Zapneme troubu na 230st. a dáme do ní nahřát pekáč s poklicí.

3

Přendáme do horkého pekáčku, posypeme kmínem a pečeme 30 min pod poklicí při 230 st., pak sundáme pokličku a pečeme dalších 15 min.

4

Z uvedeného množství jsou 2 chleby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3