Chléb s dýňovými semínky bez lepku

Ingredience

250 ml vody (vlažné)
100 ml mléka
½ kostky bezlepkového droždí (čerstvého)
3 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžička kmínu (drceného)
lžičky soli
1 lžíce másla
150 g dýňových semínek
300 g bezlepkové mouky
200 g pohankové mouky

Postup přípravy

1

Smícháme vlažné mléko, 1 lžíci bezlepkové mouky, cukr a kvasnice. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse spojíme obě mouky, sůl, kmín, olej, ocet, rozpuštěné máslo, vlažnou vodu a polovinu dýňových semínek. Přidáme kvásek a vypracujeme těsto.

2

Těsto necháme kynout na teplém místě 20 minut, poté ho prohněteme a necháme kynout dalších 30 minut.

3

Těsto dáme do formy vyložené pečicím papírem. Posypeme zbývajícími semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 90 minut. Zda je chléb dobře upečený poznáme podle toho, že když do něj zapíchneme špejli, bude po vytažení suchá.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3