Chlupaté knedlíky
Autor
Martina K.
Vojkovice
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0
Autorův příběh
Tohle jídlo vzhledem k masu, které vždy po zimě ve spíži zbylo byl jedno z nejlepších u nás doma. Buček, který ve spíži visel na háku a čeká na zpracovani.
Ingredience
750 g brambor
1 vejce
250 g hladké mouky (nebo hrubé, viz něco navíc)
sůl
1 střední cibule (oloupaná)
1 sáček kysaného zelí
Na posyp
slanina
anglická slanina
cibule
cukr
Autorův příběh
Tohle jídlo vzhledem k masu, které vždy po zimě ve spíži zbylo byl jedno z nejlepších u nás doma. Buček, který ve spíži visel na háku a čeká na zpracovani.
Postup přípravy
1
Brambory oloupejte a pak nastrouhejte najemno na struhadle nebo s pomocí robotu. Můžete je také strouhat přímo do cedníku nad mísu či dřez, aby tekutina, která se z nich uvolňuje, průběžně odkapávala.
2
Ze strouhaných brambor na cedníku důkladně vymačkejte většinu tekutiny; tu nebudete potřebovat. Brambory vložte do mísy, osolte, roz­klepněte k nim vejce a promíchejte. Pak do hmoty postupně zapracujte tolik mouky, aby vzniklo tuhé těsto, o něco hustší než na bramboráky.
3
Do vařené a osolené vody lzicemi vytvarujeme noky, vyrime dokud nevyplácí nahoru. Podáváme s cibulkou a slaninou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4